January 2022

Možnosti zrušenia a vyporiadania podielového spoluvlastníctva

V priebehu rôznych fáz života sa jednotliví klienti dostávajú do situácie, kedy sa stanú podieloví spoluvlastníci. Takáto skutočnosť si častokrát prináša aj potrebu riešenia vo forme zrušenia a vyporiadania podielového spoluvlastníctva.    Potrebu zrušenia a vyporiadania podielového spoluvlastníctva zakotvuje Občiansky zákonník, ktorý hovorí o 3 možnostiach riešenia uvedeného: Reálna deľba Určenie vlastníka s potrebou vyporiadania ostatných bývalých spoluvlastníkov Predaj a pomerné finančné uspokojenie Tieto jednotlivé spôsoby zrušenia a vyporiadania podielového spoluvlastníctva sú na seba naviazané a súd je povinný postupovať podľa poradia jednotlivých (nevie ich ignorovať, obchádzať). Inak povedané, ak je možné pozemok skutočne deliť, nebude sa určovať vlastník s povinnosťou úhrady v prospech niektorých spoluvlastníkov, prípadne nebude sa predávať.   Každá situácia si vyžaduje jednotlivé posúdenie vhodnosti zvolenia postupu a následne zváženia možností zrušenia a vyporiadania podielového spoluvlastníctva (a prípadný návrh, žaloba, iná forma podania smerovaná na súd).   Neváhajte sa na nás obrátiť, radi prediskutujeme konkrétny prípad a pri zohľadnení osobitostí odporučíme najlepší postup.   Tešíme sa na Vašu osobnú návštevu.

Možnosti zrušenia a vyporiadania podielového spoluvlastníctva Read More »

Podnikanie prostredníctvom obchodných spoločností

Obchodné spoločnosti sú právnické osoby založené podľa Obchodného zákonníka, prostredníctvom ktorých je možné podnikať.  Právnické osoby, prostredníctvom ktorých je možné vykonávať podnikateľskú činnosť, sú: Akciová spoločnosť Spoločnosť s ručením obmedzeným Jednoduchá spoločnosť na akcie Verejná obchodná spoločnosť Komanditná spoločnosť Samozrejme, so založením a zmenami v existujúcich obchodných spoločnostiach Vám radi pomôžeme a osobne vysvetlíme rozdiely, výhody a nevýhody jednotlivých obchodných spoločností.  V prípade, ak už obchodnú spoločnosť máte a jej ekonomická situácia nasvedčuje potrebe iniciovania konkurzného alebo reštrukturalizačného konania, prípadne uvedené zo strany veriteľov hrozí, neváhajte sa na nás obrátiť. Po našom osobnom stretnutí sa viete rozhodnúť pre konkrétnu formu podnikania, prípadne zvoliť najvhodnejší postup. Tešíme sa na Vašu osobnú návštevu.

Podnikanie prostredníctvom obchodných spoločností Read More »

Vitajte na našej novej webstránke.

Vážení potencionálni klienti a  klienti, Vitajte. Týmto si Vás dovoľujeme privítať na naše novej webstránke www.akblasko.sk, ktorej cieľom je priblížiť základné pôsobenie advokátskej kancelárie Blaško & partners s.r.o.. Advokátska kancelária ponúka široké spektrum právnych služieb. Je pravdou, že primárne sa špecializujeme na konkurzné právo, avšak právne zastupovanie v akýchkoľvek právnych odvetviach nám nerobia problém. Právny due diligence, ako aj zastupovanie v rámci súdnych a mimosúdnych konaní sú samozrejmosťou, preto nás neváhajte aj v tejto sfére kontaktovať. Veríme, že sa Vám naša nová stránka páči a že sa nám zveríte so svojimi právnymi problémami. Radi Vám pomôžeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu. Na každom klientovi záleží.

Vitajte na našej novej webstránke. Read More »